Hayattan yeterince tad almadığımı düşündüm ve değişik bir şeyler arıyordum. Yediklerim tatsız, tuzsuzdu. Buradan başlamak istedim. Yemek yeme ve lezzet kalitesini yükseltirsem, hayatın daha olumlu gideceğini düşünerek, kendime yeni bir uğraş buldum. Blogumda yaptığım yemeklere de yer vermeyi düşünüyorum artık. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine cafe fernando isminde bir blogla tanıştım ve oradan bazı tarifler aldım. Bunlardan ilki kolay hazırlanır yemeklerden makarna üzerine olacak. Domatesli makarna yapıcağım bu sefer ve elimden geldiğince sıkı bir iş çıkarmayı hedefliyorum. Yapıcağım diye konuşuyorum aslında ama yaptım, yedim ve rehavetle bu yazıyı yazıyorum. Tarifin üzerinde oynamalar yaptım ve kendime ait bir tarif çıkardım ortaya. İnanılmaz olmadı belki ama lezzetli olduğu kesin. Yerken keyif aldım. Belki sizlerde benim gibi yeni uğraşlar edinmek istersiniz ve bu da bir başlangıç olur.
Yemek yapmanın rahatlatıcı etkisini gördükten sonra daha fazla bu işe yoğunlaşmaya karar verdim. Fotograflar ile zenginleştirerek paylaşmayı da uygun gördüm. Kendi yemeğimi yapıp, kendim fotograflayıp ortaya güzel bir şey çıkardım.Bu gibi uğraşların rehabilite edici özelliği ile insan kendini bir parça ferahlamış hissediyor. Yeni lezzetler denemek ve bundan haz almak, güzel detaylar arasında. Yaşam kalitesinin yükselmesi burada başlıyor aslında. Kendimize eğlenceli uğraşlar bulabilirsek, hayattan daha fazla keyif alıyoruz. Yeni uğraşlar ise yeni bir enerji veriyor ve insanın huzur bulmasını sağlıyor. Lafı fazla uzatmadan yemek tarifine geçicem.
İlk önce domatesleri küp şeklinde kestim ve blendıra attım. Blendır'da bir süre geçirdikten sonra hafif sıvı bir kıvama geldi. Bunları yaparken 2 büyük domates kullandım. Benim için 2 domates yeterli oldu. 3 ya da 4 kişilik bir yemek için, 7 ile 8 arasında domates kullanılabilir. Bunları bir kapta beklemeye aldım.
Makarna için suyu kaynattım ve içine biraz tuz attım. Ben makarnada yağ kullanmıyorum. Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Makarna suyu kaynadıktan sonra spagetti makarnaları kırmadan suya attım. 10 ile 15 dakika arasında kaynar suda beklettikten sonra ayrı bir tabağa aldım.
Şimdi sos yapma zamanı! 50 gram tereyağını kısık ateşte eritmeye başladım. Üzerine ayrı tabağa aldığım domates suyunu ekledim. Tuz koyarak karıştırdım. Şimdi işin püf noktasına gelelim. Sosun içine ikiye kesilmiş parça soğan attım. Soğanların lezzetini vermesi için sosun içinde beklettim. İçine kimyon, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırdım. Sıcak sosu bir süre beklettim. Makarnanın üzerine dökdükten sonra, maydanozlar ile süsledim ve servise hazır hale geldi.
Ben bu yemeği yapmaktan inanılmaz keyif aldım. Bir nevi rehabilitasyon oldu. Bundan sonra daha farklı ve deneysel işler ile yaptıklarımı paylaşmayı planlıyorum. İnsanın hayatında bir şeyler yapması önemli. Onu şimdi yapması ise daha da önemli. Eğer bir şey yapmadan hayatı rayına bırakırsak, keyifsiz ve tatsız bir hayat ile karşı karşıya geliriz. Bunu engellemenin en güzel yolu bir yerden başlamak. Bu benim için yeni tarifler denemek olarak başladı. Başka yeni şeyler de deneyeceğim. Denediklerimi zamanla burada paylaşıcam.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder